jueves, 29 de mayo de 2008

CARDONA i PANELLA, Enric

Fou el vintè president del F C Barcelona, i el seu mandat durà des del 29 de juny de 1923 a l’1 de juny de 1924, sent escollit per l’assemblea de socis.

Durant el seu mandat es produí el cop d’estat del 13 de setembre de 1923 del general Primo de Rivera, que donà pas a una llarga dictadura de set anys. Després d’assumir el poder, tingué com a objectiu principal posar punt i final al sistema polític que inspirava la Restauració, així com l’intercanvi de poder que constantment assolien els partits Liberal i Conservador.

Dos dies abans d’aquest canvi de sistema polític, el F C Barcelona tingué un problema seriós amb les autoritats governatives. Es tractava de la festivitat catalana de l’onze de setembre, data en que el Club anà, com havia fet els altres anys, a realitzar una ofrena floral. El final fou com sempre trist. La policia creà un clima ferotge de repressió, atacant a tots els manifestant entre els que es trobava el president Enric Cardona i altres directius seus, així com molts socis del Club, junt amb alts polítics, alguns dels quals foren ferits, com va ser el cas de l’historiador i membre d’Acció Catalana, Nicolau d’Olwer.

Llegir més

No hay comentarios: