jueves, 29 de mayo de 2008

WITTY, Arthur Frederic


Fou el quart president del F C Barcelona des del 17 de setembre de 1903 fins el 6 d’octubre de 1905. Fou nomenat per assemblea general de socis. Arthur Witty naixé a Barcelona l’any 1878 en el si d’una família tradicional anglesa originària de Liverpool, i morí a Worthing el 1969. Quan aquest gran home morí també deixà de funcionar l’empresa que tenia a Barcelona, anomenada com Deportes Witty situada al carrer d’Aragó a vint metres del passeig de Gràcia.

Fou un esportista complet que va triomfar en diverses disciplines i posà tot el seu esforç en fer un Barcelona d’aire britànic. Importà pilotes reglamentàries i posà xarxes a les porteries (1903). En el seu mandat es disputà el primer partit internacional. Mai deixà de jugar durant la seva presidència.

Després de la dimissió com a capità de Joan Gamper arrel d’un incident entre un jugador del Català i un altre del F C Barcelona, Arthur Witty fou nomenat capità l’any 1900. S’havia insistit perquè Gamper no deixés el càrrec, però no tan sols deixà aquest càrrec, sinó que també deixà la junta directiva. La seva vocalia també l’aconseguí en Witty. El seu germà Ernest, també deixà l’equip, així com el seu càrrec a la directiva. Entre les grans realitats que materialitzà Witty, es troba el trasllat de la seu futbolística de l’equip al carrer Muntaner.

No hay comentarios: