jueves, 29 de mayo de 2008

GMELIN, Otto

Fou el novè president del F C Barcelona des del 14 d’octubre de 1909 al 17 de setembre de 1910. Substituí en Joan Gamper en la seva primera presidència, i després dels onze mesos de presidència, en Gmelin fou substituït per en Gamper, que havia quedat com a tresorer.

En Gmelin fou president perquè era l’home de confiança d’en Gamper, i se’l coneixia amb el sobrenom de Gran Otto. Durant els mesos de la seva presidència s’aconseguiren una gran quantitat de victòries, a més de tres títols a tornejos. Al Campionat de Catalunya guanyà tots els partits, alguns d’ells per golejades, amb un resultat final sumant tots els encontres de 46 a 3. A continuació jugaren el campionat d’Espanya, en el que també guanyaren els dos partits que varen jugar. El tercer torneig
que varen aconseguir fou el de la Copa dels Pirineus, on aconseguí la victòria final contra el Sant Sebastià a Toulouse per 2 a 1. Aquest torneig fou el primer enfrontament internacional, i per tant precursor de l’actual Champions League.

No hay comentarios: